HockeyNews
PLUS

Profilen vill stanna kvar i Brynäs

(5610) Johan Alcén/Brynäs
Bildbyrån

Publicerad: 18 december 2018

FacebookXWhatsApp

Han har representerat Brynäs under stora delar av sin seniorkarriär – nu är framtiden oklar för profilen Johan Alcén. 

Till HockeyNews.se berättar han om framtidsplanen i Gävle, vändningen efter tränarbytet och hur långt han tror att årets upplaga av Brynäs kan ta sig.

– Jag ska inte säga att vi är några toppkandidater så, säger Alcén. 

Presenteras i samarbete med ATG

Den hårt arbetande forwarden Johan Alcén sitter på utgående kontrakt med Brynäs, som han representerat stora delar av sin seniorkarriär. Men än så länge är framtiden i klubben osäker. 

– Jag har väl inte funderat så mycket på det faktiskt. Jag spelar här och nu och vill få det att fortgå på ett bra sätt. Vi får se vad som händer, säger han och fortsätter:

– Jag vill vinna SM-guld med Brynäs, det är så mina tankar går. 

Brynäs fick en strulig inledning och har bytt ut både sportchef och tränare under säsongens gång. Efter att den nye huvudtränaren Magnus Sundqvist tillträdde har laget bara förlorat en match under fulltid på de nio senaste matcherna.

Vad kom han in och tryckte på – som gjorde att det vände?

– Det blir väldigt små saker. Ofta har tränarna olika filosofier, så det är klart att han ändrat vissa saker som han stått för och trott på tidigare. Det är ju en del saker, men att det ska vara några stora grejer, det är det ju aldrig. Det är mer att det är en ny röst som ger ny energi och allt vad det innebär, säger han och fortsätter:

– Alla hamnar ju på noll. Alla spelare har allting att bevisa igen. Det ska inte vara så egentligen, men det är det gruppdynamik handlar om. När det kommer en ny, vare det sig är chef eller spelare, då ska du bevisa dig igen. Kanske extra mycket då när det är bossen. 

Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån.

Under onsdagen väntar omstart i SHL efter landslagsuppehållet, när Brynäs gästar Rögle. Nian mot åttan i tabellen, och således en viktig bortamatch. 

– Vi har hittat en skön känsla i laget som hjälper oss. Tankarna kring Rögle är att det är ett helt annat lag vi möter nu jämfört med i början av säsongen. De har fått självförtroende förmodar jag. Det blir en tuff match för oss, säger han. 

Hur långt kan det här Brynäslaget gå i år?

– Det är väldigt mycket hockey kvar att spela. Vi vill bibehålla den känslan vi har och naturligtvis behöver vi ta två, tre, fem och till och med sex steg till för att vara med när det klämmer till. Tittar man rent krasst, om jag inte ljuger nu tror jag vi förlorat en enda match på fulltid de senaste elva matcherna. Det tyder på att det finns potential. Jag ska inte säga att vi är några toppkandidater så, men får vi utveckla det här tror jag våren kan bli spännande.

Foto: Kenta Jönsson, Bildbyrån.

Efter 5–1 vinsten mot Timrå inför landslagsuppehållet hamnade Johan Alcén i centrum efter att Timråmålvakten Niklas Svedberg verbalt hoppat på Brynäsprofilen. 

– Alcén är i Brynäs bara för att hans farsa har varit där, det vet alla. Han är ett virus i omklädningsrummet, sa Svedberg till Sportbladet.

Såhär några veckor efter har Alcén lagt det bakom sig, men han står också fast att han inte vill kommentera händelsen närmare. 

– Nej, jag kommer inte kommentera mer kring det. 

Här läser du fler nyheter om SHL 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!